Het voordeel van een systeemcamera

Het voordeel van een systeemcamera

 • admin
 • maart 13, 2021
 • Blog
 • Reacties uitgeschakeld voor Het voordeel van een systeemcamera

10 voordelen van digitale fotografie

 1. Onmiddellijke tevredenheid
  De pure directheid van digitale fotografie is onmogelijk te verslaan met film. In de meeste gevallen richt u eenvoudig uw camera, klikt u en heeft u uw afbeelding. Niet wachten tot alle films op zijn, geen tijdrovende bewerkingen. Als je je afbeelding in een digitaal formaat hebt, heb je veel meer opties voor wat je ermee kunt doen, vergeleken met film.
 2. Film is duur om te kopen en te verwerken
  Filmfotografie kan een dure aangelegenheid zijn, aangezien u constant nieuwe filmrollen moet kopen en moet betalen voor het verwerken van uw afbeeldingen. Digitale fotografie brengt geen van deze kosten met zich mee (behalve het kopen van uw digitale apparaat en misschien de prijs van inkt en fotopapier voor het geval u thuis wat afbeeldingen wilt afdrukken), dus het is na verloop van tijd veel goedkoper.
 3. Enorme opslagruimte voor foto’s
  In plaats van te worden beperkt door filmrollen, bieden digitale apparaten enorme opslagmogelijkheden. Geheugenkaarten kunnen duizenden afbeeldingen bevatten en kunnen snel worden verwisseld, mocht u nog meer ruimte nodig hebben. Bovendien kunnen afbeeldingen regelmatig worden overgebracht naar de harde schijf van een computer of een ander opslagapparaat om ruimte vrij te maken. Je kunt in principe zoveel foto’s maken als je wilt en geen afbeeldingen missen omdat je filmrol op was of omdat je de tijd nam om van rol te wisselen.

Traditionele filmrollen waren beperkt tot 36 schoten. Vooruitgang in digitale opslag betekent dat duizenden foto’s kunnen worden opgeslagen op een kleine geheugenstick of kaart.

 1. Meerdere functies
  Meerdere functies, zoals bewegingsdetectie, gezichtsdetectie en nachtzicht, helpen de foto-nemer om betere foto’s te maken. Uitdagende omstandigheden betekenen niet langer slechte foto’s, aangezien de camera dit zowel handmatig als automatisch kan compenseren. Nachtfoto’s kunnen bijvoorbeeld worden gemaakt met bijna dezelfde kwaliteit als die overdag. (Het enige nadeel is misschien dat sommige mensen zich overweldigd voelen door het enorme aantal functies dat op sommige cameramodellen beschikbaar is).
 2. Videocamera
  In tegenstelling tot traditionele filmcamera’s, die alleen stilstaande beelden kunnen vastleggen, kunnen digitale camera’s ook bewegende beelden maken. Door als videocamera te werken, wordt de veelzijdigheid van deze apparaten aanzienlijk vergroot, niet alleen voor het vastleggen van media, maar ook voor livestreaming van video via internet.
 3. Gemakkelijk te delen
  Media die zijn vastgelegd in een digitaal formaat, zijn veel gemakkelijker te delen met anderen. Afbeeldingen kunnen per sms of e-mail worden verzonden. Media kunnen worden geüpload naar internet en worden gedeeld via sociale media. Meerdere kopieën van afbeeldingen kunnen eenvoudig worden gemaakt en met anderen worden gedeeld via opslagapparaten zoals geheugensticks, kaarten of draagbare harde schijven.

De mogelijkheid om digitale camera’s te maken die klein en licht zijn, betekent dat ze nu in telefoons zijn verwerkt, iets wat bij filmcamera’s niet mogelijk was.

 1. Kleiner en lichter
  Digitale camera’s zijn over het algemeen lichter en compacter dan filmcamera’s, waardoor ze draagbaarder zijn. Vooruitgang in de technologie betekent ook dat kleine digitale camera’s ingebouwd zijn in smartphones en andere apparaten, waardoor bijna universele toegang tot digitale camera’s mogelijk is. Kleine camera’s hebben ook praktische toepassingen, ze kunnen bijvoorbeeld in auto’s worden ingebouwd om te helpen bij achteruitrijmanoeuvres.
 2. Gemakkelijk te bewerken
  Traditionele foto’s konden maar één keer worden gewijzigd en dat is in de filmverwerkingsfase, en zelfs dan is de reikwijdte beperkt. Digitale foto’s zijn in elk stadium gemakkelijk te bewerken en er zijn meerdere bewerkingsmogelijkheden, waarvan er vele radicaal zijn. Basisbewerkingen, zoals het verbeteren van contrast, belichting en verwijderen van rode ogen, kunnen vaak worden gedaan door de camera of smartphone, en er kunnen veel meer effecten worden bereikt door het gebruik van een softwarepakket voor fotobewerking.
 3. Meer weergave-opties
  In tegenstelling tot foto’s op film, die pas na ontwikkeling kunnen worden bekeken, zijn er meerdere manieren om foto’s in digitaal formaat te bekijken. Je kunt ze bijvoorbeeld op een grootbeeldtelevisie zetten voor een meer dramatische impact die een groep mensen allemaal tegelijkertijd kan ervaren. Digitale fotolijsten zijn een andere unieke manier om digitale foto’s weer te geven.

Filmfotografen moesten een commercieel bedrijf of een donkere kamer gebruiken om foto’s te ontwikkelen. Met digitale technologie kunnen gebruikers eenvoudig thuis foto’s afdrukken.

 1. Thuis afdrukken
  Filmfoto’s moeten worden ontwikkeld, een gevoelig chemisch proces dat normaal wordt uitgevoerd door commerciële bedrijven, of via het gebruik van een speciale “donkere kamer”. Vrijwel altijd werd het hele filmrolletje ontwikkeld, ongeacht de beeldkwaliteit. Digitale foto’s kunnen thuis worden afgedrukt, waarvoor alleen een geschikte printer nodig is, plus het gewenste type papier (de meeste mensen gebruiken speciaal fotopapier, dat overal verkrijgbaar is in winkels). Thuisgebruikers kunnen kiezen welke afzonderlijke afbeeldingen ze willen afdrukken, experimenteren met verschillende afdrukformaten en vormen, en in de meeste gevallen eenvoudige bewerkingen uitvoeren.